Стенен корк

СТЕНЕН КОРК

СТЕНЕН КОРК – тип „Коркови тапети“

Вид
Тънка материя с декоративна коркова шарка. Преобладаващите разцветки са в кафявата гама, с вид на ситни фигури от коркова кора. В зависимост от предварителната цветова обработка на носещата хартиената основа, която в някои случаи прозира през корковия фурнир, се получават декоративни разновидности на кафявото с бяло, синьо, червено, кафяво, черно, зелено, жълто, цвят „мед“, „злато“, „сребро“.

Прочети още: СТЕНЕН КОРК – тип „Коркови тапети“

СТЕНЕН КОРК – тип „Цветни коркови ролки“

Вид
Това е корк с дебелина 1,5 мм. По същество е фабрично оцветен технически корк. Той е със ситнозърнеста структура. Фабричните цветове са основно: меланжирани синьо, зелено, бордо, жълто, бяло.

Прочети още: СТЕНЕН КОРК – тип „Цветни коркови ролки“

СТЕНЕН КОРК – тип „Декоративни коркови ролки“

Вид
Това е корк с дебелина 2 мм, като върху основа от технически корк с дебелина 1,5 мм фабрично е залепен корков фурнир с дебелина 0,5 мм. Преобладаващите разцветки са в кафявата гама, с вид на ситни и малко по-едри фигури от коркова кора. В зависимост от предварителната цветова обработка на носещата основа, която в някои случаи прозира през корковия фурнир, се получават декоративни разновидности на кафявия корков цвят, плюс цветови добавки - със синьо, зелено, червено, кафяво, черно, червено и пр.

Прочети още: СТЕНЕН КОРК – тип „Декоративни коркови ролки“

СТЕНЕН КОРК – тип „Декоративна коркова облицовка“

Вид
Това е корк с дебелина 3 мм, 5 мм и 10 мм, като върху основа от технически корк с дебелина съответно 2,5 мм, 4,5 и 9,5 мм фабрично е залепен корков фурнир с дебелина 0,5 мм. Преобладаващите разцветки са в кафявата гама, на по-ситни и едри фигури от коркова кора. В зависимост от предварителната цветова обработка на носещата основа на някои от моделите, когато тя прозира през корковия фурнир, се получават декоративни разновидности на кафявия корков цвят, плюс цветови добавки - със синьо, зелено, червено, кафяво, черно, червено и пр. Има разцветки в кремаво и бяло, или в техни нюанси. Повърхностния декоративен слой е без, или в повечето случаи с восъчно покритие.

Прочети още: СТЕНЕН КОРК – тип „Декоративна коркова облицовка“