С фабрично керамично лаково (WRT) покритие

Подов корк за директно залепване — с фабрично керамично лаково (WRT) покритие

Вид
Това е корк на плочи, с дебелина 4 мм, като върху основа от технически корк с дебелина 3,5 мм. фабрично е залепен корков фурнир с дебелина 0,5 мм. Плочите са с фабрично нанесено лаково (WRT) покритие. То е шест слойно , като три от слоевете са керамични.
Преобладаващите разцветки са в кафявата гама, на ситни, средни и едри фигури от коркови шарки. Шарките са неповторими и не съществуват две коркови плочи с еднакви фигури, защото те не са резултат от щампа, а от случайно разположение на структурата в корковия фурнир. Съществуват и цветови нюанси на естествения кафяв цвят на плочите, когато при видовете със ситни и средни по големина шарки е добавено фабрично оцветител при подготовката на корковия фурнир. Видовете с едри шарки са изключително в естествения кафав цвят на корковата кора. Съществуват видове с фабрично оцветяване на декоративната повърхност на готовата плоча, като се получават разцветки в цялата цветова гама от черно до бяло, като през оцветяването прозират по-слабо или по-силно шарките на корковия фурнир.

Подов корк за директно залепване - с фабрично керамично лаково (WRT) покритие

Подов корк за директно залепване - с фабрично керамично лаково (WRT) покритие
Състав
Силно пресован технически корк с дебелина 3,5 мм и фабрично залепен върху него корков фурнир с дебелина 0,5 мм.
Слой лаково (WRT) покритие.
Специфично тегло - 600÷650 кг/м³
Термопроводимост - 0,057 м²К/W
Редукция на ударни шумове - 16 dB
Пожароустойчивост - клас М3 - (трудногорим).
Предназначение
За подови настилки в слабо, средно и силно натоварени помещения като детски стаи, спални, всекидневни, холове, гостни стаи, сервизни жилищни помещения, антрета, коридори, вътрешни стълбища, канцеларии, офиси и пр.
Плочите се лепят върху равна, гладка и суха повърхност, с помощта на полихлоропренови (ацетонови) лепила. Лепят се шахматно, без фуга между тях.
Фабричното лаково (WRT) покритие е с 10 до 15 год. фабрична гаранция на износване, при експлоатация в силно натоварени помещения и 15 до 25 год. при експлоатация в средно и слабо натоварени помещения.
Фабрична гаранция е не времето за ескплоатация или живота на корковото покритие, а минималния срок, през който производителите гарантират за ненарушимостта на покритието при нормална натовареност и употреба. Самият корк не старее и е вечен.
След дълъг период на експлоатация, при захабяване на лаковото покритие, без циклене, единствено се почиства повърхността на настилката и се прелакира.
Разфасовки
На плочи с размери:
300х300х4 мм
600х300х4 мм